verbouwing.nl
Zonnepanelen Offertes
Vergelijk 6 zonnepanelen leveranciers. Vrijblijvende offertes zoveel mogelijk uit uw regio.
Vergelijk altijd voordat u koopt, en bespaar 30% op uw kosten!
Zonnepanelen
Steeds meer mensen kiezen voor het opwekken van hun eigen energie. Dat is een goede ontwikkeling, want het draagt bij aan een groenere wereld. Opwekken van eigen energie kun je op meerdere manieren doen, zoals met windmolens en natuurlijk met zonnepanelen.
Voordelen
Met zonnepanelen wekt u (een deel van) uw eigen energiebehoefte op. Afhankelijk van de ruimte die u heeft, kunt zoveel zonnepanelen plaatsen als u wilt. Hoe meer panelen, des te meer energie u opwekt. Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?
- U bent in mindere mate afhankelijk van stijgende energieprijzen. Het deel dat u zelf opwekt, is volledig onafhankelijk van wisselende energieprijzen op de energiemarkt.
- U bent uw eigen energieleverancier, dus u bent veel minder afhankelijk van uw energieleverancier. Als u meer energie opwekt dan dat u verbruikt, dan levert u zelfs terug aan de energiemaatschappij.
- Zonnepanelen verdienen zichzelf terug. Uw jaarlijkse besparingen bij elkaar opgeteld passeren op een bepaalde moment de totaalsom van de investering die u heeft moeten doen (break-even). Vanaf dat moment zijn uw besparingen pure winst voor u!
- De betere zonnepanelen wekken ook energie op bij matig weer en niet alleen bij volle zon, dus gedurende een langere periode per jaar wekt u energie op.
Benieuwd naar de prijzen van zonnepanelen? Kijk hier en u wordt in contact gebracht met meerdere aanbieders van zonnepanelen en complete systemen. Zij brengen gratis een offerte uit met scherpe prijzen voor zonnepanelen!
Wat zijn zonnepanelen?
Bij zonnepanelen denken veel mensen aan die grote, donkere platen die op daken van steeds meer huizen en bedrijven liggen. Het zijn platen met (in staande positie) een omvang tussen de 80 centimeter en 100 centimeter breed en tussen de 150 en 200 centimeter hoog, afhankelijk van het merk dat u kiest. Op deze plaat zijn zonnecellen geplaatst, die zonlicht omzetten in bruikbare elektrische energie. Monocrystalline zonnecellen zijn veel gebruikt in zonnepanelen. Grotere platen betekent méér cellen en dus méér energie. Let u er bij de aanschaf van uw panelen op hoeveel Watt piek zij op leveren, want de omvang van de plaat alleen zegt niet alles over de opbrengst. U kunt meerdere panelen aan elkaar schakelen. De potentiële totale opbrengt berekent u door de Watt piek per paneel bij elkaar op te tellen. Drie panelen van 200 Watt piek leveren u potentieel op jaarbasis 600 Piek watt. Een gemiddeld gezin verbruikt zo'n 5.000 Watt per jaar, dus u kunt potentieel 12% van uw behoefte zelf opwekken.
Hoe werkt het?
De stroom van de panelen laat u via een kabel naar een omvormer lopen. Deze omvormer hangt binnenshuis en maakt van de gelijkstroom van de zonnepanelen bruikbare wisselstroom die u direct in uw eigen elektriciteitsnet kunt laten lopen (afhankelijk van de omvang van uw systeem). Bij kleinere systemen tot zo'n 600 Watt piek steekt u de stekker van de omvormer gewoon in een willekeurig stopcontact in uw huis. Voor de grotere systemen dient u vanwege veiligheid een aparte groep in uw meterkast aan te (laten) leggen. De wisselstroom wordt door de omvormer terug uw eigen elektriciteitsnet ingestuurd. U gebruikt dus direct uw eigen stroom. Leveren de panelen méér stroom dan dat u op dat moment gebruikt, dan zal de overtollige stroom teruggaan naar de energieleverancier. U ziet uw teller in de meterkast dan teruglopen.
Terugverdientijd
Mensen vragen niet alleen naar de prijzen van zonnepanelen, maar ook naar de terugverdientijd. Hiermee wordt bedoeld, wanneer de optelsom van de besparingen die u doet door uw eigen energie op te wekken het bedrag passeert dat u heeft uitgegeven voor de aanschaf van het systeem. Gemiddeld leveren zonnepanelen zo'n 10 tot 14% van de jaarlijkse energiebehoefte op. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 6 tot 9 jaar. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van meerdere factoren, waar u niet altijd zelf controle over heeft. Denkt u aan de huidige en toekomstige energieprijzen (stroom), de omvang van uw installatie en de aanschafkosten hiervan en de inrichting van het systeem zelf. Zin de panelen bijvoorbeeld op het zuiden gericht, dan zullen zij meer rendement hebben dan panelen die op het oosten of westen zijn gericht. De beste wijze om zeker te zijn van uw terugverdientijd, is u te laten adviseren door een deskundige.
Subsidie
Wist u dat de (lokale) overheid jaarlijks subsidiegelden beschikbaar stelt voor particulieren die zonnepanelen aanschaffen? U kunt deze subsidie aanvragen en indien u de subsidie toegewezen krijgt, ontvangt u deze wanneer u de aankoopnota van uw zonnepanelen inzendt. De subsidie per aanvraag is maximaal € 650,-. Dat bedrag kunt alvast aftrekken van de aanschafkosten die u terug wilt verdienen met uw eigen energie. Veel leveranciers van zonnepanelen en complete systemen helpen u ook bij het regelen van de subsidie aanvraag.
Prijzen van zonnepanelen
Wat zijn nu de prijzen van zonnepanelen? Op deze vraag is niet direct een eenduidig antwoord te geven. Het is in eerste instantie afhankelijk van wat u bedoelt met zonnepanelen? Zoekt u losse panelen of een complete set om te beginnen met het opwekken van uw eigen energie? Een paneel alleen doet vrij weinig; om stroom op te wekken heeft u ook een omvormer, bevestigingsmateriaal en bekabeling nodig! De prijzen van zonnepanelen of zonnepanelen sets zijn afhankelijk van meerdere factoren waaronder:
- Zoekt u losse panelen of een set?
- Bij een set heeft u ook een omvormer, bevestigingsmateriaal en bekabeling nodig!
- Er zijn interessante set aanbiedingen waar u van kunt profiteren!
- Het aantal panelen dat u kwijt kunt: meer panelen kost meer, maar levert ook meer op!
- Type en merk panelen: er zijn budget panelen en A-merken, dat maakt weldegelijk verschil!
- Installatie: doet u het zelf of laat u het doen?
- Plaatst u de panelen op een schuin dak of plat dak? Op een plat dak heeft u een stellage nodig om de panelen in een hoek van minimaal 30 graden te plaatsen.
- Heeft u subsidie aangevraagd en ontvangen?
Wilt u zonnepanelen aanschaffen dan wordt u ten zeerste aangeraden u vooraf te laten informeren door een specialist. Verbouwing.nl kan u direct helpen! Klik hier en u wordt gratis en vrijblijvend in contact gebracht met meerdere leveranciers van zonnepanelen. Zij kunnen u adviseren over de panelen, de installatie, in veel gevallen ook de subsidie aanvraag en natuurlijk brengen zij een scherpe offerte uit. U kunt meerdere offertes vergelijken en uw keuze maken. U hoeft alleen uw contactgegevens door te geven en een korte beschrijving van de situatie waar de zonnepanelen moeten komen te liggen. Veel succes bij het vinden van uw zonnepanelen!