verbouwing.nl
Spouwmuurisolatie Offertes
Vergelijk 6 spouwmuur specialisten in uw regio!
Vergelijk altijd voordat u koopt, en bespaar 30% op uw kosten!
Wat is een spouwmuur?
In vroeger dagen werden veel huizen met een enkele muur van bakstenen gebouwd. De neerslag die aan de buitenzijde tegen de muur sloeg, werd opgenomen door de poreuze bakstenen en door de capillaire (zuigende) werking van het steen, kwam het vocht door de muur heen naar binnen toe. Vochtplekken en zelfs schimmel zijn het gevolg.
Om dit te voorkomen begon met huizen te bouwen met twee muren: een buitenmuur (buitenblad) en een binnenmuur (binnenblad). Tussen deze twee muren hield men een smalle ruimte open: de spouw. De muren werden om de zoveel afstand met elkaar verbonden met spouwankers voor de stevigheid. De spouw voorkwam dat het vocht door de buitenmuur niet kon doordringen in de binnenmuur, waardoor vochtproblemen binnen tot het verleden behoorde.
Tegenwoordig worden huizen nog altijd met spouwmuren gebouwd. Tussen twee huizen in gebruikt men géén spouwankers, daar deze contactgeluid overbrengen en daar zit je als buren niet op te wachten. De lucht in de spouwmuur heeft zelf al een isolerende werking. Veel huizen worden echter extra geïsoleerd door een isolatielaag aan te brengen op het binnenblad in de spouw. Bij voorkeur zonder dat het isolatiemateriaal in contact komt met het buitenblad om aanraking met vocht te voorkomen.
Waarom isoleren?
Veel nieuwbouwhuizen zijn standaard al goed geïsoleerd. Daar heeft men bij de bouw al ruim aandacht aan besteed. Oudere huizen kunnen nog zonder isolatie zijn, en dan is het zeker te overwegen om tot isolatie over te gaan. Isoleren heeft directe en indirecte voordelen. Nadelen zijn er eigenlijk niet, behalve de investering in de kosten om de isolatie aan te (laten) leggen.
Vraag hier gratis een aantal offertes aan. Dit werkt kostenbesparend en is geheel vrijblijvend.
Voordelen van spouwmuurisolatie
- In de winter houdt u de warmte binnen en de koude buiten.
- Dit bespaart u in de portemonnee, u stookt immers niet om de warmte te zien vervliegen.
- Indirect draagt u zo ook uw steentje bij aan een beter milieu.
- In de zomer is het andersom, dan blijft het lekker koel binnen en houdt u de warmte buiten.
- Isolatie houdt geluid tegen, zowel van binnen naar buiten, als ook andersom.
- Spouwmuurisolatie is onderhoudsvrij, u heeft er geen omkijken meer naar
- Geen vochtigheid meer binnen
Soorten spouwmuurisolatie en materialen
Je kunt spouwmuren in bestaande bouw en in nieuwbouw isoleren. Het gaat in principe om hetzelfde, echter bij nieuwbouw is het aanleggen van spouwmuurisolatie makkelijker, zeker wanneer er tijdens de bouw al aandacht aan wordt besteed. Tegenwoordig gebruikt men isolatielagen van 10 centimeter of meer. Bij nieuwbouw gebruikt men losse folies en voorgefabriceerde isolatieplaten die men in de spouwmuren schuiven kan. De platen zijn gemaakt van bijvoorbeeld glaswol, steenwol, geëxpandeerd polystyreen, geëxtrudeerd polystyreen, polyurethaan (PUR), resolhardschuim of polyisocyanuraat. Ook zijn er isolatieplaten die ook een folielaag hebben, waarmee de twee isolatieoplossingen in één zijn gebracht.
Bij bestaande bouw wordt via een gaatje de muur volgespoten met los isolerend materiaal, zoals glaswol, steenwol, geëxpandeerd polystyreen, geëxtrudeerd polystyreen, polyurethaan (PUR), resolhardschuim, gegoten perliet (vulkanisch glas) of ureumformaldehyde.
Laat u vakkundig informeren door een gespecialiseerd bedrijf bij het aanleggen van spouwmuurisolatie. Verbouwing.nl brengt u gratis met meerdere gespecialiseerde bedrijven in contact. Zij kunnen u adviseren en een scherpe offerte doen toekomen. Met meerdere offertes in de hand kunt u vergelijken en kiezen voor de beste prijzen voor spouwmuurisolatie.
Prijzen van spouwmuurisolatie
De prijzen van spouwmuurisolatie zijn niet standaard te geven. Dit hangt af van gebruikte materialen, oppervlakte van de spouwmuur en wat u kunt afspreken met uw isolatiebedrijf. Om een richting te geven aangaande prijzen van spouwmuurisolatie kunt u het volgende aanhouden: voor 50 vierkante meter isolatie betaalt u circa € 1.000,- (let op, dit is indicatief). Na de isolatie begint u direct met besparen en binnen enkele jaren heeft u de kosten er al weer uit.
Wist u dit in sommige gemeenten het energiebesparende effect van spouwmuurisolatie wordt beloond met een subsidie? Dit kan wel oplopen tot € 5,00 per vierkante meter. Dat scheelt flink in de prijzen van spouwmuurisolatie. Voorwaarde is wel dat de spouwmuurisolatie wordt aangelegd door een erkend en gecertificeerd isolatiebedrijf. Informeer bij uw gemeente of deze subsidie ook voor u beschikbaar is.
Gratis advies en scherpe prijzen van spouwmuurisolatie ontvangen?
Wilt u een spouwmuur (laten) isoleren? Laat u dan eerst goed informeren door een specialist en ga niet zomaar zelf aan de slag. Verbouwing.nl brengt u graag in contact met meerdere bedrijven die u kunnen adviseren en helpen bij spouwmuurisolatie. Drukt u op de knop, en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende bedrijven. Zo kunt u goed afwegen welk bedrijf het beste bij u past en u de scherpste aanbieding doet. U hoeft hier alleen uw contactgegevens en een specifieke beschrijving van uw klus achter te laten. Het verplicht u tot niets, vele anderen zijn u voorgegaan en hebben hun specialist gevonden!